Новини

Повернення ТЕЦ з оренди та підготовка до зими: все відбувається планово

Наразі триває процедура повернення ТЕЦ з оренди в управління громади та одночасно підготовка потужностей до роботи в осінньо-зимовий період. Все відбувається планово і згідно затверджених графіків. Про це повідомив в.о. міського голови Олександр Ломако під час засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради 21 липня. 

Важливим рішенням для проходження майбутнього опалювального сезону стало погодження змін до бюджету. Вони передбачають додаткові 40 млн. грн. на фінансування КП “Теплокомуненерго”.

На 2023 рік на підприємство “Теплокомуненерго” була закладена сума 90 млн грн.

“Сьогоднішнім рішенням ми не додаємо кошти до цієї суми, адже протягом року ми забрали 74 з цих 90 млн грн на інші, більш пріоритетні в той час напрямки, а зараз додаємо 40. Тобто, у нас сумарно на напрямок “Теплокомуненерго” буде виділено близько 56 млн грн, – пояснив Ломако.

За його словами ці кошти потрібні для фонду оплати праці, виконання ремонтних робіт на ТЕЦ та придбання хімічних реагентів. 

20-го серпня спливає договір оренди Чернігівської ТЕЦ і вона повернеться в управління громади – господарську діяльність здійснюватиме КП “Теплокомуненерго”.

Зараз ЄМК готує до опалювального сезону орендар, повідомив в.о. міського голови, який цього тижня разом із заступником міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, представниками НАК «Нафтогаз», відвідали ТЕЦ, аби переконатися, ці роботи виконуються. 

 “За їхніми цифрами (орендаря — ред.), готовність — 75%, по мережах — 52%. Котли на плановому ремонті: один з ремонту забирається зараз, а інший — в кінці серпня. По мережах теж йдуть роботи. Ми очікуємо, що у вересні ЄМК буде готовий до роботи в опалювальний сезон, якщо не станеться чогось такого, що ми всі  розуміємо може статися.  Сподіваємось, що все буде добре“, – наголосив Олександр Ломако.

Цей опалювальний сезон, як і попередній, відбуватиметься в умовах широкомасштабної російсько-української війни. До нього у Чернігові готуються, враховуючи минулорічний досвід, і розуміючи можливі виклики та як з ними впоратися, йшлося під час засідання виконкому. 

За інформацією пресслужби Чернігівської міської ради.
Фото з відкритих джерел.