Факт-новини: оперативні сюжети

Повернення медсестер

Featured Video Play Icon

До навчальних закладів Чернігова повертаються медсестри. Штатний розпис, який регламентує їхні посади, ухвалив у четвер виконавчий комітет міської ради. 32 медсестри працюватимуть у школах, ще п’ять – у закладах професійно-технічної освіти.

Міському бюджету повернення медсестер обійдеться у майже мільйон гривень. Розмір посадового окладу при цьому становитиме 5 з половиною тисяч гривень. Місячний фонд заробітної плати складає майже 250 тисяч гривень. Але при цьому додаткового фінансування на 2020 рік це рішення не потребує. Витрати покриватимуть за рахунок коштів фонду економії.

Окрім цього, виконавчий комітет погодив кандидатуру Олексія Ніженка на отримання так званого молодіжного житлового кредиту. На підтримку Олексія виступило управління сім’ї, молоді та спорту міської ради. Він є заслуженим майстром спорту, членом збірної України з боротьби і неодноразовим призером всеукраїнських та міжнародних змагань. Також на засіданні виконкому було погоджено режим роботи для чотирьох закладів громадського харчування у Чернігові – двом ресторанам, одному буфету та одному бару. Трьом з них віднині дозволено працювати і в нічний час.