Факт-новини: оперативні сюжети

Потенційна загроза

Featured Video Play Icon

  З країн Європи на Чернігівщину повернулося близько 2 тисяч людей.

Потенційна загроза захворіти на КОВІД -19 стає все реальнішою.За останні тижні додому з країн Європи, де вже кілька тижнів спостерігається швидке поширення коронавірусу, повернулось більше 50 тисяч українців. У Чернігівську область: на рівні 1,5-2 тисячі людей. Всім їм на кордоні звичайно виміряли температуру. Але це ще нічого не значить. COVID-19 має інкубаційний період близько 14 днів.

До того ж, як зазначають медики, 80% людей легко переносить це захворювання. При цьому залишаються джерелом поширення вірусу для всіх навколишніх.Тому для всіх, хто повернувся з-за кордону, передбачена 14-денна самоізоляція вдома. Вони потенційні носії вірусу.

Якщо не дотриматись цього правила – така людина є потенційним джерелом інфікування своїх рідних, усіх навколо. Ті, у свою чергу, заразять інших. І епідемія ширитиметься областю.За недотримання карантину передбачена адміністративна відповідальність – штраф від 17 до 34 тисяч гривень. Тож якщо ваші сусіди чи колеги повернулися з-за кордону та недотримуються самоізоляції – дзвоніть у поліцію за телефоном 102 або на гарячі лінії , які відкриті в Україні. Інформує пресслужба Чернігівської обласної адміністрації.