Факт-новини: оперативні сюжети

Посол Хорватії у Чернігові

Featured Video Play Icon

Пані Аніца Джамич – хорватська дипломатка. З 2019 – го Надзвичайний і Повноважний Посол Хорватії в Україні з робочим візитом приїхала до Чернігова.

Під час зустрічі секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако презентував їй наше місто та акцентував увагу на можливостях співпраці.

У свою чергу пані Аніца Джамич запросила чернігівців до Хорватії. Сказала, що минулого сезону українці врятували їх туристичний сезон . Для того аби потрапити до Хорватії цьогоріч туристам потрібно буде за 48 годин до вильоту зробити ПЛР тест. А щодо співпраці, вона передбачає широкий діапазон.

Олександр Ломако у свою чергу заявив про те, що Чернігів відкритий до співпраці у різних сферах муніципального розвитку, запропонував розглянути можливість встановлення партнерських відносин з одним із міст Хорватії, наприклад з центром Приморсько-Горанської жупанії містом Рієка. Пані Посол пообіцяла передати офіційні листи від Чернігівської міської ради щодо цієї пропозиції.

На завершення зустрічі сторони обмінялися символічними подарунками. У рамках візиту Аніца Джамич планує відвідати низку обласних освітніх, медичних та культурних центрів.