Факт-новини: оперативні сюжети

Портрет виборця

Featured Video Play Icon

Місцеві вибори наближаються. 25 жовтня обиратимуть депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і  сільських, селищних, міських голів. Чернігівцям не байдуже, хто буде в органах місцевого самоврядування. Адже мова йде про розвиток міста. Але не  всі ще визначилися, за кого будуть голосувати.

26 серпня під час експертного обговорення у прес-клубі “Ділове слово”   політичні експерти та психологи  складали портрет виборця,  обговорювали фактори, які впливають на волевиявлення людей.

Політичний аналітик Юрій Паперний каже, всім відома аксіома виборів: третина виборців, а іноді й більше, приймають рішення в останній момент. А є люди, які приходять і голосують за найжалюгіднішого. А потім ще й обурюються,що за нього ніхто не проголосував.

Кандидат історичних наук, доцент Ігор Кондратьєв розповів про очевидні психологічні похибки кандидатів та їх передвиборчої кампанії. За його словами, представникам більшості партій не вистачає знання психології. Не можна будувати кампанію на самому негативі. «На негативі далеко не поїдеш, – каже історик, – людина має змінюватись. Все погано, все погано… Вибачте, жодна психіка цього не витримає».

Врахування особливостей роботи з виборцями – це головний рецепт успіху виборчої кампанії.

 Восени цього року у кожного чернігівця буде можливість свідомо обрати майбутнє свого міста.