Факт-новини: оперативні сюжети

Попередити епідемію

Featured Video Play Icon

У Чернігові почали встановлювати дезинфектори.
Чернігів продовжує готуватися до протидії китайському коронавірусу – хвороба ще не дісталася нашого міста, але зробити необхідні запаси не завадить.

Тому вже в четвер до Чернігова прибули перші 50 зі 100 мобільних дезинфекторів. Це стійки з закріпленими на них упаковками засобу для знезараження (на зразок рідкого мила), які розміщатимуть в установах, де перебуває багато людей.

На закупівлю дезинфекторів виділяли кошти виконавчий комітет міської ради і комунальні підприємства Чернігова. Але щоб убезпечити містян від інфекцій за допомогою цих пристроїв, придбаної сотні буде замало. Тому під час засідання виконкому у четвер заступник міського голови Олександр Ломако звернувся до власників підприємств торговельної, розважальної та інших сфер бізнесу, пов’язаних з великими скупченнями людей.
Владислав Кухар також розповів, що окрім дезинфекторів, Чернігів закупив 500 спеціальних костюмів для взаємодії з носіями вірусу, а також півтори тисячі респіраторів. Все це доставлять до нашого міста протягом наступного тижня.