Новини

Понад 90% українців довіряють військовим та ветеранам – опитування

Фото – Генштаб ЗСУ

Абсолютна більшість українського суспільства довіряють військовослужбовцям та ветеранам російсько-української війни, а також відчуває гордість та вдячність Захисникам і Захисницям, які боронять Україну від російських окупантів.

Читайте також: Ворог двічі за добу обстріляв прикордоння Чернігівщини: гатили зі ствольної артилерії та САУ

Про це свідчать результати загальнонаціонального соціологічного опитування групи “Рейтинг” на замовлення Українського ветеранського фонду Міністерства у справах ветеранів України, що були презентовані 17 серпня.

Так, 90% опитаних українців довіряють військовим Збройних Сил України, ветеранам нинішньої російсько-української війни та ветеранам – учасникам АТО/ООС.

Понад 40% опитаних зазначили, що серед їхніх близьких та рідних є ті, хто брав участь у воєнних діях на території України, починаючи з 2014 року.

Зокрема 54% мають серед близьких тих, хто воював чи воює на фронті, починаючи з 24 лютого. 44% сказали, що серед їхніх близьких та рідних є ті, хто брав участь у війні на Сході України у 2014-2021 роках. 

64% респондентів відчувають до ветеранів вдячність та 50% – гордість. Крім того, абсолютна більшість опитаних – 93% – вважає, що українське суспільство сьогодні поважає наших ветеранів.

Дослідження провели 6-7 серпня 2022 року за допомогою методу комп’ютерної системи телефонних опитувань (CATI) серед 1000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3.1%.