Новини

Чернігівщина провела в останню путь двох Захисників

На Чернігівщині  31 травня провели в останню путь двох воїнів-земляків, які загинули в бою на Донеччині.

Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

Читайте також: На Чернігівщині попрощалися з двома захисниками України

У місті Носівка сьогодні попрощалися з солдатом Ярославом Козерецьким. Він народився 13 травня 1990 року в селі Яблунівка Ніжинського району. У 2006 році закінчив сільську школу, потім навчався в Бобровицькому технікумі. Працював у Бобровицькому РЕМІ, на підприємстві «Укрпошта», оператором на заводі «Кока-кола». Проживав у Бобровиці із цивільною дружиною та двома доньками – Танею і Настею, для яких став справжнім батьком.

У січні 2023 року Ярослав долучився до оборонців Батьківщини. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А1815 на посаді стрільця-санітара та віддано боронив Україну від ворожих окупаційних військ. На жаль, 26 травня під час виконання бойового завдання на Донеччині Ярослав Козерецький загинув.

Поховали воїна на місцевому кладовищі.

У Новгороді-Сіверському попрощалися з 19-річним молодшим лейтенантом Олександром Андрієнком. Він народився в селі Шептаки Новгород – Сіверського району. Там пішов у перший клас, але згодом з родиною переїхав до сусіднього села Смяч. Ще зі шкільних років Олександр мріяв стати військовим, тож після закінчення школи вступив до Національної Академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

Повномасштабну війну зустрів у складі одного з підрозділів військової частини А2167, де вже на той час проходив військову службу за контрактом. Батьківщину обороняв на посаді старшого стрільця-оператора та протягом цього часу сумлінно виконував свій військовий і громадянський обов’язок з захисту територіальної цілісності та недоторканості рідної країни.

На жаль, 26 травня під час боїв поблизу одного з населених пунктів Донеччини Олександр Андрієнко отримав травми, які виявилися несумісними з життям. Поховали воїна на кладовищі села Смяч.