Новини

Понад 800 ракет та 650 дронів-камікадзе випустила росія по Україна за останні пів року.

Російські терористичні війська випустили по території України з вересня 2022 року понад 800 ракет та 650 дронів-камікадзе, – про це 15 березня повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Зрозуміло, що росія витратила величезний стратегічний запас ракет саме ударами по критичній інфраструктурі. Ми маємо лише з 11 вересня по цей час 650, а після 9 березня вже до 700 ракет, збитих протиповітряною обороною, не рахуючи дрони-камікадзе. Їх теж понад 650 було збито», – повідомив Ігнат.

До названих цифр якщо додати не збиті російські ракети, то загалом 820 крилатих і балістичних ракет з моменту атак критичної інфраструктури з вересня 2022 року застосовано ворогом, повідомив речник. Він зазначив, що високоточні і далекобійні ракети ворог готував роками. Водночас наразі викликає здивування, що «Калібри», які рф готувала для ураження найважливіших об’єктів – командних пунктів, центрів прийняття рішень, вона використовує фактично для ураження трансформаторних будок на території України.

Відповідаючи на питання, чи очікувати найближчим часом чергового ракетного обстрілу, речник зазначив, що як з моря, так і з боку авіації він може відбутися будь-коли.

«Про кораблі тут говорити можна багато, кораблі можуть сьогодні вийти, завтра зайти відповідно до своїх завдань, вони з моря нікуди не діваються. Вони там завжди є, тому атаки можливі. Зрозуміло, що так само і про авіацію – вона нікуди не дівається. Атака можлива: зліт бомбардувальників, вийшли на бойовий курс – і за годину вже летять ракети. Тому дійсно атака може бути», – зазначив Ігнат.