Факт-новини: оперативні сюжети

Поминальні дні у Чернігові

Featured Video Play Icon

9 травня на кладовищі  Яцево було багатолюдно. За тиждень після Великодня українці відвідують могили  померлих родичів.  У Чернігові в так звані поминальні дні – з неділі до вівторка включно, –  збільшили кількість громадського транспорту, який курсує до міського кладовища.

Великих “тянучок” по вулиці Шевченка не було. Переповненого громадського транспорту – також. Автобуси доїжджали лише до в’їзду на кладовище, розверталися і одразу ж рушали в місто. Черг на кінцевій зупинці опівдні ми не побачили.

За словами Олександра Рижого, начальника управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку ЧМР, з 9 до 11 травня до міського кладовища  пустили 10 автобусних маршрутів, більше 100 одиниць транспорту.  Перевезення відбуваються з дотриманням карантинних норм, запевняє посадовець.

Приватним транспортом можна було заїхати на цвинтар з боку Товстолісу. Цим скористалося чимало чернігівців. На території кладовища чергували наряди поліції, муніципальної варти і національної гвардії, а також дві карети швидкої допомоги.

 Чимало людей цього дня облаштовували могили,  висаджували квіти,  залишали на могилах цукерки, пАски і крашанки. Священнослужителі у церкі та на могилах  відправляли заупокійні служби.  Поминальні дні у Чернігові проходять з 9 по 11 травня.