Новини

Погода погіршується: на Чернігівщині очікується сніг та ожеледиця

До кінця тижня в Чернігівській області очікується сніжна погода. Про погіршення погодних умов, що вплине на обстановку на автошляхах, впродовж 15-18 грудня, попереджає водіїв Служба автомобільних доріг у Чернігівській області.

Зокрема, за прогнозами Укргідрометцентру, очікуються опади: 15 грудня – сніг та мокрий сніг, 16 грудня – дощ та мокрий сніг, 17 грудня – дощ та мокрий сніг, 18 грудня – сніг. При цьому температура коливатиметься між плюсом та мінусом. На дорогах буде ожеледиця.

Читайте також: На затоці Десни надзвичайники врятували чотирьох рибалок

Водіям нагадують про необхідність бути уважними та обережними на дорозі взимку. Обирайте безпечну швидкість руху відповідно до погодних умов, уникайте різких маневрів, тримайте дистанцію з іншими транспортними засобами. Будьте уважними на мостах і на ділянках з крутим спуском та підйомом. На зимовий період транспортний засіб має бути підготовлений належним чином. На колесах автівок має бути гума з нормальними протекторами. Водіям фур рекомендуємо мати ланцюги протиковзання.

Підрядні організації Служби автомобільних доріг перебуватимуть у режимі цілодобового чергування для проведення протиожеледних заходів на автошляхах області.

Водночас у відомстві зазначають, що з настанням несприятливих погодних умов техніка не може одномоментно усюди провести обробку покриття. Необхідний час, аби усюди доїхати. У першу чергу, заплановані виїзди на дороги міжнародного та національного значення, найбільш важливі транспортні маршрути життєзабезпечення та обороноздатності області.