ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Подяка за захист Чернігова: Владислав Атрошенко подарував бійцям пересувну лазню та позашляховик

Featured Video Play Icon

Одне з військових формувань, яке зробило найбільший внесок в оборону Чернігова у лютому-березні, до дня міста отримало в подарунок автономний банно-пральний комплекс, зроблений від душі і готовий вірно служити нашим захисникам на фронті, безпосередньо у зоні бойових дій – там, де отримати комфорт раніше здавалося неможливим.

Розробили і сконструювали на сьогодні унікальну пересувну лазню фахівці одного з провідних чернігівських підприємств з нуля: за основу взяли звичайний вантажний контейнер, утеплили з усіх сторін та облаштували всередині нього 4 зони, а також технічну секцію.

Перша частина комплексу оснащена пральними машинами та сушарками, тут є роздягальня та місце для відпочинку. Далі розміщені рукомийник і полиці для особистих речей та одягу, чотири індивідуальні душові кабіни з залізними піддонами, душовими стійками і примусовою вентиляцією. Останню зону складає власне баня, обшита листами металу для протипожежного захисту, з топкою ззовні. Аби комплекс міг працювати в середовищі без підведених комунікацій, його забезпечили двома потужними дизельними генераторами, бойлером, ємністю для води на 4 тисячі літрів та промисловим водонагрівачем, а каналізацію зробили самопливною та розвели по дну конструкції.

Перед відправкою машини у гарячі точки військовим, які з нею працюватимуть, фахівці підприємства-розробника провели інструктаж, щоби комплекс міг їм максимально послужити.

За місяць-півтора експлуатації інженер підприємства має оглянути його технічний стан і за потреби доопрацювати. За словами самих військових, на сьогодні подібних комплексів Збройні сили України на оснащенні не мають.

Ще одне підсилення для наших оборонців від очільника міста – позашляховик, яких постійно не вистачає на передовій. Ключі від нього разом із ключами від банно-прального комплексу цього ж дня на знак вдячності за захист Чернігова від імені всієї громади він особисто передав представникам військової частини. Та переказав вітання нашим бійцям із побажаннями якнайшвидше повернутися додому з перемогою.