ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Подяка за врятовані життя: чернігівських медпрацівників привітали з професійним святом

Featured Video Play Icon

  Екзоскелет  – роботизована система, яка розрахована для пацієнтів з ураженням спинного мозку. Скелет працює повністю за людину, тобто у нього є така функція:  “вставання”, “крокування по рівній поверхні”, “піднімання сходами” і також “спускання”для людей, які страждають, – розповіла ерготерапевт Ірина Позня.

Екзоскелет та інше інноваційне обладнання  цього року було встановлено  в реабілітаційному відділенні Чернігівської міської лікарні №2. На придбання унікального медичного устаткування місто виділило понад 70 млн. грн.  Реабілітація захисників і захисниць в пріоритеті для міста. 

В принципі медицина як і вся країна, як і всі наші галузі теж, певною мірою живе  війною, військовим станом, надає допомогу не тільки цивільним, надає допомогу військовослужбовцям. Тобто ми як завжди на своєму фронті, на своєму робочому місці, робимо те, що в наших силах і навіть більше, – зазначив генеральний директор КНП “Чернігівська лікарня №2” ЧМР В’ячеслав Кухар.

Збереження здоров’я, порятунок людських життів, реакція на виклики і робота на перспективу.  В переддень професійного свята, яке відзначається 27 липня, медичних працівників  вітали в міському палаці культури імені Радченка. Виконувач обов’язків міського голови Олександр Ломако вручив Почесні грамоти і Подяки міської ради лікарям і лікаркам, акушерам і медичним сестрам за сумлінну працю, а також привітав медичну спільноту від всієї громади міста.    

–  Я вважаю, що в Чернігові дуже потужний медичний колектив, медичні заклади, дуже багато фахових знакових працівників медичної сфери. Всі, хто працюють,  тисячі людей, вони знають свою роботу, відповідально дуже до неї ставляться, – підкреслив в.о Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

КОВІД і повномасштабна війна – виклики, які постали перед суспільством і медичними працівниками зокрема.  Під час облоги міста вони у надскладних умовах надавали допомогу пораненим, оперували і лікували хворих, приймали пологи. Після того, як відігнали ворога від Чернігова, разом з містом та іноземними  партнерами відновлювали пошкоджені лікарні і продовжували надавати медичну допомогу людям. Сьогодні перед громадою також стоять серйозні виклики, каже Олександр Ломако, – в місто повертаються з війни військові, які потребують реабілітації різної складності.  

Місто проінвестувало в сферу медицини за останні роки суттєві кошти, незважаючи на брак їх в бюджеті, незважаючи на те, що у нас вилучили ви знаєте, військове ПДФО більше мільярда гривень.  У нас пріоритет – це допомога Збройним Силам України, і ми кожного дня проводимо тендери, виділяємо кошти, купуємо щось для наших захисників і захисниць. У нас пріоритет – це відновлення міста після руйнувань, але ми знаходимо можливість і ми зробили, я вважаю, по обладнанню, по людям, які там працюють, дуже якісне відділення реабілітації зараз в другій лікарні.   Ми зараз, я думаю, в вересні якщо все буде по плану,   почнемо ремонти в четвертій лікарні відділення реабілітації. Будемо старатися зробити швидше, – зазначив Олександр Ломако.

Ведеться робота з ремонту реабілітаційного відділення і в третій лікарні. Медичний заклад також оснастять сучасним обладнанням аби послуги з реабілітації були максимально доступними для наших захисників і захисниць.