Факт-новини: оперативні сюжети

Подальша доля гуртожитку на Попудренка, 16 досі не вирішена

Featured Video Play Icon

Забудовники не хочуть братися за аварійний будинок, що по вулиці Попудренка, 16. На цьому наголосив заступник Чернігівського міського голови Олександр Атрощенко на щотижневій розширеній нараді в муніципалітеті. Він, зокрема, нагадав, що для інвесторів місто ще навесні цього року провело два конкурси. Але не було подано жодної пропозиції. Тому конкурси визнали такими, що не відбулися. Згодом влітку були оголошені відкриті торги та пройшов аукціон.

За словами Олександра Атрощенка, забудовник не виявив бажання одразу підписувати договір. Тому строк його укладення продовжили.

2 листопада цього року торги були відмінені, каже Олександр Атрощенко.

Нагадаємо, у місті діє Програма сприяння забезпечення новим житлом мешканців непридатного для проживання та застарілого житлового фонду. Але серед власників квартир зруйнованого будинку по вулиці Попудренка, 16 не має єдиної думки, а в деяких і бажання, щодо участі у цій програмі. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко добре обізнаний з цією проблемою.

Наразі міська влада вирішує питання щодо проживання відселених мешканців з Попудренка, 16. Зокрема, заплановано продовжити угоди з власниками трьох гуртожитків і на наступний рік. Відтак пошук рішення щодо цього будинку триватиме.