НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Починається нерестовий період

Featured Video Play Icon

З першого квітня по всій території області вводиться заборона вилову водних живих біоресурсів. Начальник управління державного агентства рибного господарства області Микола Каленюк пояснив, що такі обмеження запроваджуються на час нересту риби:

«З 2 квітня і по 31 травня заборона на Дніпрі. З 1 квітня по 20 травня заборона на р. Десна з її притоками й іншими річками, які знаходяться у Чернігівській області. І заборона вилову раків і риби в закритих водоймах – ставки, озера з 1 квітня по 29 червня».

В цей час забороняється не лише ловити рибу, а й проводити донно-глибинні роботи та видобуток піску, вирушати на водойми на човні з мотором або веслами. У давнину під час нересту навіть не дзвонили в дзвони, аби не лякати рибу.

Для любителів рибальства управління державного агентства рибного господарства розробило інтерактивну карту Чернігівської області з місцями, де у нерестовий період все ж дозволяється виловлювати рибу: у місті це територія від човневої станції до автомобільного мосту.

В цей період у зазначених місцях поплавковою вудкою або спінінгом на 1 гачок дозволяється ловити не більше 3 кг риби на особу. Порушення правил любительського рибальства без використання заборонених знарядь для лову карається штрафом від 340 до 840 грн. За минулий рік було складено 536 адміністративних протоколів і 12 кримінальних справ.