Факт-новини: оперативні сюжети

Платники ПДВ Чернігова активно переходять на електронну звітність

Featured Video Play Icon

У Чернігові 87% юридичних осіб та 72 % підприємців протягом цього року звітували за допомогою електронних сервісів. Якщо раніше, аби подати звітність, доводилося стояти в чергах, сьогодні – можна зробити це за лічені хвилини. Решта громадян, яка не перейшла на електронну звітність, або не мають інтернету, або просто бояться користуватися новими технологіями в поданні документів, констатують податківці.

Серед тих, хто не стикався з он-лайн сервісами і з їх можливостями чернігівка Ольга. Опанувати електронну звітність їй допомогли у податковій, покроково все пояснили. Жінка, зізнається, шкодує, що не перейшла на онлайн систему раніше. Аби зареєструватися в особистому кабінеті платнику податків потрібно отримати електронно-цифровий підпис.

Сьогодні це зробити просто можна звернутися або до банку, де обслуговується платник, або ж до податківців. За словами Тетяни Рубан, до кінця цього року планують повністю прибрати паперовий носій з документообігу і перейти виключно на онлайн сервіси, тому роботу із залученням платників ПДВ до електронної звітності проводитимуть і надалі.