НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Плани з благоустрою у Чернігові на 2021рік

Featured Video Play Icon

Напівзаглиблені контейнери, пішохідні переходи та вулиці,  спортивні майданчики, –   про це і не тільки йдеться  у  зверненнях депутатів Чернігівської міської ради.

 Пропозиції та можливості для їх реалізації   обговорювали на розширеній нараді у   міського голови.

Спортивні майданчики. Саме на них цього року у Чернігові хочуть зробити акценти. Покриття з гумових клаптиків на майданчиках у місті більше використовувати не будуть. Як показав досвід біля 29 школи, вони не ефективні. Тож у наступних проєктах буде лише суцільне покриття, – акцентував Владислав Атрошенко.

 Щодо підвищених пішохідних переходів, які мешканці Чернігова хочуть бачити біля кожної школи і не тільки, тут є чіткі вимоги. Спочатку ремонтуватимуть дорогу, а вже потім – перехід. Можливо, він буде  з використанням пластику. Така технологія є розумною, акцентував Ярослав Куц. А до цього часу переходи мають бути яскраво розфарбовані та освітлені, – акцентував міський голова.

Бажаючих встановити  у дворах напівзаглиблені контейнери  для  збору сміття у Чернігові теж побільшало. У місті вже підготували адресну програму на 2021 і за дорученням міського голови розмістять  її на сайті.

У планах з благоустрою на 2021 у мікрорайоні Шерстянка у пріоритеті завершення реконструкції скверу “Казка”. 

Є ініціатива зробити пішохідною чи частково пішохідною вулицю Святомиколаївську.

Але це може спровокувати значні незручності для установ, які там працюють, – акцентували виступаючі.

Тож наразі питання щодо обмеження руху транспорту  по вулиці Святомиколаївській залишається відкритим.