НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чернігівські ринки працювали в понеділок

Featured Video Play Icon

16 листопада, понеділок – на чернігівському Центральному ринку безпрецедентне явище. Його речова частина, а також декілька яток з фруктами працюють, хоча зазвичай перший день кожного тижня є санітарним. Але цього разу підприємцям влаштували своєрідну компенсацію за “карантин вихідного дня”.

Можливість попрацювати у понеділок торговців порадувала, але водночас вони наголошують, що один будній день не зможе компенсувати два втрачених вихідних, адже саме на них припадає значна частина виручки.

Рішення про запровадження в Україні “карантину вихідного дня” Кабмін ухвалив наприкінці минулого тижня, тому і часу на те, щоб організувати роботу Центрального ринку в понеділок, було обмаль.

Новина про те, що Центральний ринок працюватиме у понеділок, оприлюднювали на радіо та телебаченні, але, вочевидь, дійшла далеко не до всіх чернігівців. Тому ряди з одягом, взуттям і побутовою хімією стоять майже безлюдні, і тільки біля яток з фруктами періодично зупиняються покупці.

Незважаючи на численні акції протести по всій Україні, Кабмін залишився непохитним і рішення про карантин не скасував. Скільки коштів втратив – і втратить – від цього кожен окремий підприємець, визначити складно, але ставлення бізнесу до цього протиепідемічного заходу було переважно негативним. Згідно з рішенням Кабміну, “карантин вихідного дня” триватиме ще два тижні.