ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Підтримка дошкільної освіти: чернігівські діти отримали патріотичні книжки

Featured Video Play Icon

Равлик Тимко йде в партизани. Вихованцям чернігівського дошкільного навчального закладу № 59 подарували сучасні патріотичні книжки про пригоди войовничого молюска та його хоробрих друзів, котрі разом рятують власну державу від загарбників. Нова ілюстрована література з’явилася в садочку завдяки партнерам із Києва та Одеси.

– Я би хотіла звернутися до малого бізнесу, до середнього бізнесу, ми всі допомагаємо фронту, але мені здається, другий фронт — це фронт нашого дитинства, захистити наших дітей. І якщо по своїм мікрорайонам будуть допомагати, хто чим може, це книги, це іграшки, десь допомогти частково замінити меблі, допомогти якимись побутовими речами — це буде правильно, – повідомила депутатка ЧМР Ірина Соломаха.

Маленькі чернігівці не лише граються на свіжому повітрі, а й готуються стати майбутніми учнями та розвивають критичне мислення. У цьому їм допомагають і вихователі, які знайомлять дітей із новими персонажами на сторінках інтерактивних підручників.

– Я бачу, що вона написана сучасно й така тематика, з якою ми зараз живемо: «Равлик Тимко йде в партизани». То я думаю, що дітям теж буде дуже цікаво, тому що вони все бачать і все переживають стосовно війни, – зазначила завідувачка дошкільного закладу № 59 Ніна Сластьон.

– Я читала її поряд із друзями.  Мені сподобався тигр, – каже вихованка садочку № 59 Ангеліна.

За словами керівниці установи Ніни Сластьон, також нещодавно садочок одержав велику кількість іграшок, які легко дезінфікуються й не несуть загрози здоров’ю дітлахів. Вони призначені для вікової категорії від двох до шести років та допоможуть малечі розвинути органи чуття.

Дуже було багато іграшок для маленьких діток по сенсориці, але зараз ці 

діти не відвідують садочок, тому що у нашому садочку зараз немає укриття. І нам тільки старші групи дозволено, – зауважила  завідувачка дошкільного закладу № 59 Ніна Сластьон.

Зараз в освітньому закладі понад 100 вихованців,  до повномасштабного російського вторгнення їх було вдвічі більше.  Садочок навесні минулого року пошкодили уламки ворожих снарядів, як наслідок — вибиті вікна та зруйновані внутрішні комунікації. За підтримки міської ради тут ліквідували наслідки обстрілів, замінили двері та зробили ремонт. Невдовзі планують закупити достатню кількість ліжок та стільці для укриття, що знаходиться  поблизу.