Факт-новини: оперативні сюжети

Підтримка чернігівців: матеріальну допомогу отримають понад 90 мешканців міста

Featured Video Play Icon

Підтримка родин захисників і захисниць, які назавжди в строю. Рішенням чергового виконавчого комітету міської ради від 5 жовтня одноразову матеріальну допомогу від міста, а також на встановлення пам’ятника отримають ще десять сімей загиблих або померлих українських воїнів.

– Надання одноразової матеріальної допомоги пропонується шести особам на загальну суму 197 650 грн. І компенсація за виготовлення та встановлення надмогильного пам’ятника чотирьом особам 79 500, – повідомила директорка Департаменту соціальної політики ЧМР Ірина Марчук.

В цьому році таку матеріальну допомогу отримали 207 чернігівців на загальну суму більше 12 млн грн. Ще тринадцятьом  виділено кошти на виготовлення і встановлення пам’ятників загиблим.

Також місто продовжує виплати чернігівцям, у яких пошкоджене або зруйноване житло внаслідок російської агресії. Виконком міської ради погодив надання одноразової матеріальної допомоги  29-ом власникам приватного житла та 11 мешканцям багатоповерхівок.  Загалом таку матеріальну допомогу вже отримали 1962 чернігівця, які проживають у приватних будинків, на суму понад 31 млн грн. Ще 481 мешканець багатоповерхової забудови отримав матеріальну допомогу на суму понад 7 млн.грн. 

Ще одна соціальна програма, яка діє в місті, стосується допомоги при народженні дитини. Так, цього разу  72 породіллі отримають одноразову матеріальну допомогу від міста на загальну суму 595 тисяч гривень.

-41 мешканці, яка народила першу дитину, на суму 205 тис.грн., 23-м мешканкам, що народили другу дитину на суму 230 тис. грн., п’ятьом мешканкам, що народили 3-у дитину – на суму 100 тис. грн., двом мешканкам, що народили четверту дитину – на загальну суму 40 тис. грн.. І одній мешканці, що народила двійню на загальну суму 20 тис. грн.., – зазначила начальниця відділу звернень громадян ЧМР Ірина Брусильцева.

Нагадаємо, одноразову грошову допомогу при народженні дають жінкам, що зареєстровані і проживають у Чернігові. Документи на її отримання  подаються до відділу звернень громадян ЧМР протягом року.