Факт-новини: оперативні сюжети

Підсумки туристичного сезону-2020

Featured Video Play Icon

Туристичний сезон 2020 у Чернігові  позаду.  Попри не прості карантинні місяці, цьогоріч Місту Легенд є чим похвалитися. В обласному центрі  відбувалося багато цікавинок. Фестивалі, різноманітні  розважально- просвітницькі заходи , екскурсії від амбасадорів,  рекорди міста  та ще безліч всього. Про підсумки турсезону  йшлося в  інформаційно-туристичному центрі. Розпочали звіт з зимових свят.

Цього року створили  книгу рекордів Чернігова, де  фіксували   результати наймасовіших та найяскравіших подій. Там  опинився і рекорд з борщу, де чернігівці зварили і з’їли понад 200 літрів, і фестиваль повітряних зміїв  тощо. Ці заходи відвідали чимало туристів.  Крім цього, запрацювала у Місті Легенд і школа гідів, яка випустила  близько 20 досвідчених екскурсоводів. Діє туристична  онлайн платформа  chernihiv.travel.

Олександр Шевчук  нагадав і про проведення проекту  “Час” і “Мама пікнік”, що вже стали традиційними, про акцію до Всесвітнього дня тварин, яка проходила і сквері Богдана Хмельницького. А новий проєкт «Силуети на склі»  безсумнівно повинен привернути увагу туристів, адже в жодному місті України такої новації немає.

Підсумувавши результати,  у ТІЦ зазначили, що загалом протягом цього сезону туристи з зацікавленістю відвідували обласний центр  і відкривали для себе  наш славетний  історичний  куточок  України. Карантин не лише не став на заваді, а  навпаки збільшив чисельність відвідування туристами  Міста легенд і привернув до себе ще більшу увагу українців, переважно киян. На досягнутому   команда туристично –інформаційного центру зупинятися не збирається. Надалі продовжуватимуть популяризацію туристичного потенціалу  Чернігова на теренах України і інших держав світу, для цього   вже почали готувати перспективні проєкти на майбутнє. Завісу, що чекає на містян і гостей у 2021 році, поки не відкривають, проте обіцяють, що обо’вязково вразять новими туристичними подіями.