Новини

Підрив Каховської ГЕС: Президент скликав екстрене засідання РНБО (Оновлено)

Через підрив окупантами Каховської ГЕС Президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення про скликання екстреного засідання РНБО. Про це повідомив  у Twitter секретар РНБО Олексій Данілов.

«Президент України Володимир Зеленський у зв’язку з підривом дамби Каховского водосховища прийняв рішення про проведення екстреного засідання РНБО України», – повідомив Данілов.

Нагадаємо, вночі 6 червня окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС.

Читайте також: Окупанти з мінометів обстріляли прикордонне село на Чернігівщині

За оцінками експертів, вода, після підриву Каховської ГЕС, досягне критичного рівня через 5 годин. На Херсонщині розпочалась  евакуація.

Голова Херсонської ОВА звернувся до мешканців небезпечних районів, закликавши зібрати документи, необхідні речі та чекати автобусів на евакуацію.

Евакуація відбувається з таких населених пунктів: село Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон — острів Корабел.

Мешканцям лівого берега Херсона варто негайно покинути небезпечну територію, аби вберегти власне життя.

Станом на 9 годину, вода вже пройшла половину шляху. Критично високий рівень очікується  близько 11 години. У Херсоні частково підтоплюється мікрорайон Корабел. У місті – немає критичної ситуації, заявив  в ефірі телемарафону “Єдині новини” голова Херсонської облради Самойленко. Рівень води у Херсонському водосховищі знижується приблизно на 15 сантиметрів за годину. Влада постійно контролює ситуацію.

Перший евакуаційний потяг відправиться з Херсона о 12:00. За потреби будуть призначені додаткові евакуаційні поїзди. Про це повідомляє Укрзалізниця на сторінці у ФБ.