Новини

Резніков подав до парламенту заяву про відставку

Міністр оборони України Олексій Резніков подав до Верховної Ради заяву про відставку.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«На виконання рішення президента України Володимира Зеленського подав до Верховної Ради України заяву про відставку. До звіту готовий. Тримаймо стрій!» — прокоментував він.

Читайте також: Били з мінометів та артилерії: росіяни обстріляли чотири громади на Чернігівщині

У своїй заяві Резніков згадав опір українського народу російській агресії, початкову відмову західних партнерів надати Україні певну зброю, формування «авіаційної коаліції», історичний саміт у НАТО тощо.

Чинний міністр також нагадав, що в оборонному відомстві провели реформи у сфері закупівель, взяли на озброєння автоматизовані системи управління військами, тривають заходи із цифрової трансформації.

«За 22 місяці виконано ключові завдання, які було визначено під час призначення мене на посаду. У звʼязку з цим прошу парламент прийняти мою відставку. Хочу щиро подякувати за довіру, підтримку та можливість служити своїй країні у такий відповідальний момент», — резюмував він.

Нагадаємо, Глава держави у вечірньому відеозверненні 3 вересня заявив, що вирішив провести заміну міністра оборони України. Президент вважає, що Олексія Резнікова має замінити Рустем Умєров.