ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Підрив банку у Чернігові: поліція затримала двох чоловіків, які намагалися викрасти 5 млн грн

Featured Video Play Icon

Готувалися до підриву фінансової установи впродовж декількох місяців, проте не врахували ймовірність руйнування приміщення. Поліцейські затримали двох чоловіків, які здійснили підрив банку в одному з мікрорайонів Чернігова. Кінцева мета скоєного злочину громадян — заволодіння п’ятьма мільйонами гривень.

6 травня близько 4 ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух та подальше займання приміщення банку в центрі Чернігова. За результатами огляду місця події поліцейські встановили, що вміст сховищ банку не пошкоджено. Проте були зафіксовані ознаки безуспішної спроби викрасти майно клієнтів із комірок у депозитарії, де зберігалось понад 5,5 млн грн, – розповів заступник начальника ГУНП у Чернігівській області, начальник кримінальної поліції Олександр Остроглядов.

Нагадаємо, того дня пожежа, що виникла внаслідок інциденту, охопила площу в 140 квадратних метрів, для її ліквідації рятувальникам знадобилася майже година. Окрім будівлі фінустанови пошкоджень зазнали і три автомобілі, що були припарковані поруч. Люди не постраждали.

Після ліквідації пожежі було встановлено, що група осіб проникла до банку шляхом демонтажу підлоги, прикриваючи свої дії пожежою. Однак через руйнування приміщення внаслідок вибуху зловмисники не довели свій задум до кінця. Спільники викопали та укріпили тунель під землею до підвального приміщення багатоповерхового суміжного будинку, а також підготували отвір у стіні безпосередньо до сховища банку, – повідомив Олександр Остроглядов.

Для встановлення осіб причетних до злочину правоохоронці провели оперативно-розшукові заходи до яких були залучені підрозділи кримінальної поліції і слідчого управління ГУНП у Чернігівській області спільно з департаментом карного розшуку, а також підрозділами кримінальної поліції Дніпропетровської, Запорізької та Миколаївської областей.

Встановили, що злочин вчинили 40-річні та 42-річний мешканці Запорізької та Миколаївської областей. Зломисники раніше вже були судимі за розбійні напади та незаконне зберігання зброї. У ході санкціонованих обшуків у них виявлено та вилучено речовину рослинного походження, що схожа на канабіс, вагою понад 10 кілограм. Предмет схожий на пістолет, а також інші предмети, що можуть свідчити про їх причетність до скоєння вказаного злочину, – підкреслив Олександр Остроглядов.

Фігурантам цієї справи повідомлено про підозру в умисному знищенні або пошкодженні майна шляхом вибуху за попередньою змовою групою осіб та замаху на крадіжку. Затриманим загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Нині триває досудове розслідування.