НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Підприємці і карантин – хто кого?

Featured Video Play Icon

Запровадження Кабінетом Міністрів в Україні так званого “карантину вихідного дня” сколихнуло і суспільство, і місцеву владу. У п’ятницю в мерії члени виконавчого комітету провели позачергове засідання – на ньому ухвалили звернення до Кабміну про скасування, або хоча б коригування рішення.

В той же час під стінами мерії розпочався мітинг – протестувати вийшли переважно приватні підприємці та працівники закладів громадського харчування. За їхніми словами, на вихідні припадає значна частина виручки – третина, а то й більше, тому заборона працювати в суботу та неділю може призвести до закриття багатьох невеликих закладів.

Не менше за самих підприємців переживають і рядові працівники закладів, що закриваються у рамках карантину вихідного дня. Мало у кого з них є план “Б” – хороша вакансія в іншій установі, або надійні сімейні заощадження.

Міський голова, який вийшов поспілкуватися з мітингарями, розповів їм про звернення до Кабінету Міністрів, але наголосив, що місцева влада не має повноважень скасовувати його постанови.

Представники руху #saveФОП, який координує подібні акції протесту по всій Україні, оголосили про початок із 16-го листопада щоденних мітингів під Верховною Радою, допоки вимоги підприємців не будуть виконані. До Києва вирушать і представники чернігівського бізнесу.