Факт-новини: оперативні сюжети

“Під знаком Симаргла” нагородили лауреатів літературного конкурсу про місто

Featured Video Play Icon

Симаргл – фантастичне язичницьке божество, яке зображене на капітелях Борисо-Глібського собору. Вважається неофіційним символом та покровителем Чернігова. “Під знаком Симаргла” у міській бібліотеці ім. М. Коцюбинського нагородили лауреатів літературного конкурсу творів про місто.

Дата започаткування конкурсу була вибрана не випадково. Підбиття його підсумків хотіли приурочити до дня надання Чернігову Магдебурзького права – 27 березня. Але через пандемію урочисте нагородження довелося перенести.

У конкурсі взяло участь більше 40 письменників початківців, та переможцями стали лише 16. Твори приймалися у двох номінаціях – поезія та проза. Роботи надходили з різних регіонів України, а також Італії. Один з лауреатів чернігівець Олександр Білогура з повістю “Інтелегенція нуар”.

Начальник Управління сім’ї молоді та спорту Адрій Дереземля виступив одним із співзасновників цього конкурсу. Громадський діяч Олександр Ясенчук та депутатка ЧМР Наталія Хальченкова надали кошти для придбання подарункової літератури. Діти молодшої вікової категорії отримали дипломи та сертифікати на навчання у школі при бібліотеці “Кошлатий Борушко”, а старші – видання історика та письменника Сергія Леп’явки під назвою “Чернігів Історія міста”.