Факт-новини: оперативні сюжети

Під Черніговом навчаються резервісти територіальної оборони

Featured Video Play Icon

12 травня на Чернігівщині стартували планові навчальні збори із територіальної оборони. Базою для їх проведення став дитячий оздоровчий табір «Дивосвіт» Седнівської громади. Тут зібрали близько двох тисяч військовозобов’язаних оперативного резерву 2 черги та резервістів окремої бригади територіальної оборони оперативного командування «Північ».

Протягом двох тижнів вони проходитимуть вогневу, тактичну, інженерну та медичну підготовку. Тут розташувався 162 – й чернігівський батальйон тероборони. Аналогічні табори створили в кожному районі області. Загалом їх шість.

Резервісти мають навчитися охороні адміністративних та стратегічно важливих об’єктів. Відпрацюють дії з диверсійно – розвідувальними групами. Навчання проходять під керівництвом досвідчених інструкторів. 13 травня відбулося урочисте відкриття зборів. Резервістам вручили зброю.

Частина з тих, хто не проходив службу у Збройних Силах, склала присягу. Вперше в житті у віці 37 років присягав на вірність народу України і Дмитро Єфименко.

Усі резервісти добровільно приїхали на навчання. Кирило Овдей – із містечка Десна. В його сім’ї всі були військовослужбовцями. Традицію продовжив і він, але не одразу.

Аналогічні навчання проходили 3 роки тому. Такі планові збори будуть організовувати і в подальшому, аби підготовити особовий склад до захисту Батьківщини.