Факт-новини: оперативні сюжети

«Пес Патрон»: у Чернігові погасили нову поштову марку з воєнної серії

Featured Video Play Icon

Талісман чернігівських піротехніків легендарний Пес Патрон став героєм чергового поштового випуску – вже шостого з воєнної серії і офіційно – першої благодійної марки України, що допоможе рятувальникам придбати машину для розмінування, а також підтримає притулки для тварин. Марку зі своїм зображенням Патрон запустив особисто – лапою.

Спеціальним поштовим штемпелем, дійсним лише 1 та 2 вересня, Патрон погасив перші марки, конверти та листівки і тим самим дав старт їх продажу. Випуск цікавий тим, що у блоці 8 різних марок, що розказують про будні чотирилапого рятувальника на службі: як він разом з колегами-саперами допомагає дітям та фермерам, розблоковує море, або ж бачить віщий сон чи як справжній козак грає на кобзі.

Церемонію спецпогашення провели на робочому місці собаки-супергероя в компанії юних, але палких його шанувальників.

Від 9-ої ранку четверга сюди за новим випуском традиційно сходяться філателісти, які десятиліттями колекціонують знаки поштової оплати, а також всі ті, хто відкрив філателію з повномасштабною війною і прагне зберегти цю частину історії для себе зокрема і в такий спосіб, або відправити друзям чи рідним за кордон.

За словами фахівців, марковані конверти із символом національного спротиву Патроном мають розлетітися щонайменше по 50-ти країнах і поповнити колекції місцевих філателістів. Особливо цікавляться українською тематикою в Європі та Америці. Для всіх хто не зможе чи не встигне погасити новий випуск у центральному відділенні Укрпошти, така можливість з’явиться і в ТРЦ “Голівуд” з 15-ої години 2 вересня. Там можна буде придбати й інші марки воєнної серії.