Факт-новини: оперативні сюжети

Перспективи ізоляції Чернігова

Featured Video Play Icon

Міська влада прораховує кроки щодо протидії коронавірусній інфекції.

На ранок 7 квітня у Чернігівській області підтверджено 7 випадків COVID-19, у Чернігові поки що – жодного. При цьому за даними Центру громадського здоров”я лідером за кількістю хворих на коронавірус є місто Київ . Як далі буде розвиватися ситуація прогнозувати важко .

При цьому місто працює на випередження, і якщо доведеться, має бути чіткий план щодо ізоляції Чернігова, акцентував Владислав Атрошенко на оперативній нараді у вівторок. Також на нараді обговорили низку інших рішень та пропозицій , які регламентуються Постановами Кабінету Міністрів України та Державної комісії з питань техногенної , екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

В одному з них йдеться про дезинфекцію комунальних доріг на території міста.  Міський голова озвучив скарги чернігівців на окремі супермаркети, які не порушують Постанову Кабміну і не забезпечують максимальну відстань між покупцями і звернувся до правоохоронців , щоб вони вивчили цю проблему.  Також , міський голова запропонував визначити для людей похилого віку певний час для того аби вони могли з мінімальним ризиком для себе купити товари у магазинах.

Мер дав відповідне доручення аби опрацювати це питання. При цьому Владислав Атрошенко звернувся до підприємців , які наразі збирають кошти для допомоги медичним закладам Чернігова для протидії пандемії, координувати свої дії з профільним управлінням міської ради. Це дозволить їх використати більш ефективно.

На сьогодні у Чернігові вже є 34 апарати ШВЛ. Робота у цьому напрямку триває. Це обладнання, яке необхідне для лікування важких хворих на COVID -19 , для міста сьогодні у пріоритеті. Щодо забезпечення потреб персоналу у засобах захисту , на перші два тижні роботи інфекційного відділення другої міської лікарні для 32 медиків при двох разовій зміні одягу на добу на перші два тижні роботи з повною загрузкою відділення вистачить. З цим проблем бути не може , запевнив Владислав Атрошенко.