Факт-новини: оперативні сюжети

Перший випадок коронавірусу в Україні

Featured Video Play Icon

 Чи готовий Чернігів протистояти хворобі?

Мити руки, не дозволяти хворим приходити на роботу, в школу чи в інші громадські місця. До соціальної та особистої відповідальності кожного закликав на ранковій нараді у вівторок Чернігівський міський голова .

Владислав Атрошенко в черговий раз порушив питання готовності медичних закладів та чернігівців до появи короновірусу.  Загальна культура поведінки людей. Це те, що реально може запобігти поширенню інфекції. Тим більше , що вона в Україні уже з’явилася. Це 3 березня під час брифінгу підтвердив заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко. При цьому посадовець запевняє, що у МОЗІ щось роблять для того аби підготувати медичні заклади в регіонах до зустрічі з коронавірусною інфекцією.  Згідно з інформацією , яку поширила громадська організація «Чернігівська правозахисна спілка», на запит щодо можливості розміщення евакуйованих з Китаю громадян у медичних закладах регіону , у профільному управлінні ОДА повідомили про те , що такої можливості немає.

Теоретично готовність лише на папері. Реформа вторинної ланки медицини не виділяє інфекційні хвороби в число пріоритетних.  Реально , в інфекційному відділенні другої міської лікарні недостатньо обладнання для вентиляції легень, медикаментів та навіть засобів захисту для медиків , які там працюють. Чи готова область та МОЗ фінансового долучитися до вирішення цієї проблеми ? Наразі це під питанням.

Міський голова доручив начальнику управління охорони здоров’я міської ради Владиславу Кухарю вивчити ситуацію.  Владислав Атрошенко сподівається , що в Чернігівській ОДА врахують рівень проблеми і виділять місту нерозподілені кошти для медичної галузі. Керівникам профільних управлінь та комунальних підприємств доручено провести підготовчі роботи для запровадження дезинфекції у громадському транспорті та у місцях масового скупчення людей.