Факт-новини: оперативні сюжети

Перший тиждень навчання

Featured Video Play Icon

Перший тиждень навчання школярів пройшов в умовах адаптивного карантину. Загальноосвітня школа № 3 навіть в умовах обмежень дбає про безпеку своїх учнів. За словами директорки школи Олени Яковчук, навчальний заклад змінив формат роботи та посилив заходи дезінфекції: після третього уроку проводиться вологе прибирання, а після першої зміни дезінфікують та провітрюють приміщення. Рух дітей по школі чітко скоординований, для цього є спеціальні позначки, що розмежовують потоки дітей. Для батьків вхід до навчального закладу обмежений.

Всі учні, вчителі, працівники,  виходячи в коридор вдягають маски, крім учнів перших – четвертих класів. Під час уроків маски дозволено зняти за умови дотримання належної соціальної дистанції.   Усі п’ять входів школи розписані, учні входять та виходять у різний час і через різні входи.

Незважаючи на карантинні заходи та обмеження, вчителі раді повернутись до звичайної форми навчання. Вчителька Ірина Корх каже, що вона, як і діти, скучила за живим спілкуванням. Проте карантинні обмеження все ж внесли деякі корективи в процес навчання. Жінка каже, що доводиться звикати до деяких незручностей, пов’язаних з карантином.  Проте заради безпеки учнів, вчителі готові миритись з труднощами, для того, щоб забезпечити якісний навчальний процес. Зараз школи працюють в очному режимі за умови дотримання усіх санітарних заходів. Директорка школи та вчителі сподіваються, що пандемія коронавірусу поступово піде на спад. А поки вчителям і дітям доведеться звикати до нового формату навчання.