НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Перші випадки зараження штамом «Дельта» у Чернігові

Featured Video Play Icon

У Чернігові зафіксували перші 2 випадки зараження новим штамом коронавірусу “Дельта”. Про це повідомив  на своїй сторінці у ФБ  секретар  міської ради Олександр Ломако.

За оцінками вчених, цей штам значно заразніший, він в 2 рази частіше призводить до госпіталізації і  майже в півтора рази частіше – до реанімації. Лікарі визначають найбільш характерні ознаки штаму “Дельта”.

Хвороба підступна, каже Інна Сорокіна. На тлі не дуже виражених симптомів штам Дельта  може викликати  небажані побічні ефекти.

 За даними управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА,  у Чернігівській області зафіксовано 13 нових випадків Covid – 19. З них 6 у Чернігові. 11 серпня Кабінет міністрів прийняв рішення продовжити дію адаптивного карантину до 1 жовтня цього року. Триває вакцинація по всій Україні і в Чернігові. Станом на 10 серпня в місті першу дозу вакцини отримали більше 38,5 тисяч осіб , а другу –  понад 22 тисячі. Це невеликий відсоток дорослого населення. Олександр Ломако закликає чернігівців активніше щепитися. Всі вакцини, які зараз є в Чернігові,  – якісні й ефективні, захищають від  коронавірусу, зокрема й від нового штаму “Дельта”.

Нагадаємо, цього тижня у місті працює 5 центрів масової вакцинації населення – ТРЦ Голівуд, ЦУМ, ЗОШ №2, 32 та 35, а також у приміщенні колишньої Деснянської райради. Окрім цього, діють  кабінети щеплень при поліклініках. Виїздні бригади медиків роблять щеплення в організованих колективах, де більше 50 людей.