Факт-новини: оперативні сюжети

Пересадковий квиток в тролейбусах: як це діє і коли з’явиться в автобусах?

Featured Video Play Icon

З пересадкою, але за вартістю однієї поїздки. Від четверга, 7 липня, у чернігівському електротранспорті запрацював пересадковий квиток. Доступний він лише для користувачів транспортних карток і поки – тільки у тролейбусах. Скористатися ним можна впродовж 30 хвилин від валідації, тобто при пересадці на інший маршрут новий проїзний талон вже буде нульовим.

Водночас, із запровадженням такої послуги транспортна картка стає індивідуальною: для захисту від помилкового її зчитування з’являється 10-хвилинний ліміт на оплату, а відтак розрахуватися одразу за кількох осіб нею вже не можна.

Додамо, вже тиждень за допомогою так званого електронного гаманця можна сплатити за проїзд і у автобусах. Для них у компанії також розглядають можливість запровадження пересадкового талону.

Містяни та містянки щодо такої новації відгукуються переважно позитивно.

Електронний квиток на всьому громадському транспорті – це частина нової транспортної моделі, до якої місто йшло впродовж останніх років і яка мала реалізовуватися від 2022-го, якби не війна. Він вже успішно діяв у тролейбусах, а після бойових дій і зупинки громадського транспорту майже на три місяці із відновленням пасажирських перевезень від 19 травня запрацював і на тимчасових автобусних маршрутах.

На них вже не виходять маршрутки, лише машини середнього і великого класу по місткості, а перевізники дбають про те, щоби вони були пристосованими для перевезення маломобільних груп населення.

Що стосується самої мережі, то станом на початок липня перевезеннями охоплено 85% Чернігова і місто поступово працює над тим, аби покрити решту мікрорайонів як авто-, так і електротранспортом.

Це потрібно для того, аби місто жило і працювало, а люди поверталися, кажуть в профільному управлінні. Нині на маршрути щодня виходить 66 автобусів і 38 тролейбусів, а транспортними картками користуються 45 тисяч людей. Придбати та поповнити їх можна у кіосках “Чернігівпреса”, платіжних терміналах та за допомогою сервісу портмоне.