ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Пам’ять про маленьких янголів: війна забрала життя 23 дітей на Чернігівщині

Featured Video Play Icon

У них забрали дитинство, мрії на майбутнє та найдорожче — життя. З початку повномасштабного вторгнення від дій армії агресора, на Чернігівщині загинуло 23 дитини. Про це розповіли в Чернігівській обласній прокуратурі.

Наймолодшій дівчинці було 6 років. Софійка Голинська загинула 19 серпня 2023 року, коли російська ракета поцілила по будівлі драмтеатру. Найстаршому юнаку, якого вбили росіяни — 17. По кожному факту триває досудове розслідування, зазначають правоохоронці. Водночас, росіяни знищують і школи, де мав би лунати дзвоник та гамір маленьких українців. Лише в Чернігові було вщент зруйновано два заклади освіти.

Щороку 4 червня в Україні вшановують пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. Відповідну постанову Верховна Рада ухвалила 1 червня 2021 року. Дата була обрана символічно, адже цього дня відзначається Міжнародний день дітей — безневинних жертв агресії, заснований Генеральною асамблеєю ООН.

Загалом, згідно з даними держпорталу «Діти війни», з 24 лютого 2022-го року до 4 червня 2024-го в Україні загинула 551 дитина, 1368 були поранені. Остаточну кількість тих, хто постраждав від рук рашистів — отримати неможливо через активні бойові дії та тимчасову окупації частини території нашої держави.