Факт-новини: оперативні сюжети

Палац спорту у Мар`їному гаю

Featured Video Play Icon

Для створення Палацу спорту у Чернігові зроблено реальний крок. Маркетингове обґрунтування проекту його розробники презентували у міській раді спортивній громаді і не тільки. На цю зустріч запрошували усіх, кого цікавить перспектива розвитку спорту у Чернігові. Це вже друге предметне обговорення перед проектної пропозиції.

Аби підготувати реальну пропозицію, розробники провели анкетування усіх спортивних клубів та федерацій присутніх у Чернігові та в Україні. Це мало вплинути на фінансову сторону проекту. За основу взяли наступні дані: 80-90 мільйонів гривень, які акумулює спорт Чернігова щороку , 10 % від доходів, які люди готові вкладати в своє здоров`я та спорт, а також вік, від нуля до 80 +. Ці складові впливали на фінансову окупність проектів. Розглядалося дві локації. Перша – територія Мар`їного гаю поблизу Стрижня.  Друга  –  на проспекті Миру, на об’їзній, біля приватного футбольного стадіону.

Обговорювали детально, а потім, за ініціативою міського голови, вирішили не затягувати процес і визначитися демократично, шляхом голосування. Владислав Атрошенко підготував власноруч написані бюлетені. Їх роздали присутнім. Результат виявився наступним.

– Всього 46 бюлетенів: 1-недійсний,за Пушкіна – 39, за проспект Миру – 6,- підсумував член рахункової комісії Ігор Чередінов.

На сьогоднішній день будувати такий об`єкт саме на вул. Пушкіна – більш раціонально. Якщо буде бурхливий розвиток України, це буде помилкове рішення. Але краще, хай це буде помилкове рішення в бурхливо розвиненій країні, ніж рішення з великим неокупним об`єктом, який не буде за що утримувати, – підкреслив Владислав Атрошенко Проведені публічне обговорення та голосування є дорадчими. Остаточне ж рішення прийматиметься депутатами на сесії міської ради.