Факт-новини: оперативні сюжети

Палац спорту у Чернігові. Хто відповідатиме за реалізацію проєкту?

Featured Video Play Icon

Палац спорту у Чернігові будуватимуть на вул. Пушкіна, неподалік Мар’їного гаю. Відповідальність за реалізацію цього проєкту взяли на себе Офіс президента України та обласна державна адміністрація, повідомив на оперативній нараді у муніципалітеті очільник Чернігова Владислав Атрошенко.

11,5 мільйонів гривень, які міська рада витратила на проектні роботи, до бюджету Чернігова мають повернути. Сюди входить проєктування як самого Палацу спорту, так і проєкт реконструкції мереж до нього. Наразі визначається хто буде здійснювати нагляд за будівництвом.

Нагадаємо згідно з проєктом, який був розроблений за ініціативи Чернігівської міської ради та погоджений зі спортивною громадою міста, Палац спорту має бути багатофункціональним, пристосованим для занять великою кількістю ігрових видів спорту. Передбачено будівництво стіни для скелелазіння, сучасного 50-метрового стрілецького тиру, двох басейнів, великого – з восьма доріжками та невеликого – для початківців, відділення художньої гімнастики, залу для боксу, тренажерних залів, а також відновлювального центру. Орієнтовна вартість будівництва — 450 мільйонів гривень.

На сьогодні Чернігівська область чи не єдина, яка не має свого Палацу спорту.