НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

«Пакунки малюка» – повернулися

Featured Video Play Icon

Яскраві та наповнені  усім необхідним для першого року життя немовляти. «Пакунки малюка», або так звані «бебі-бокси», знову повернулися. Вже понад три тижні, як поновили їх видачу  у Чернігівському пологовому будинку.  Перерва тривала  близько двох місяців. Останні партії «бебі-боксів»  пологовий отримував ще  восени минулого року.

 Нинішній «пакунок малюка» побільшав, став міцнішим і важчим. Вартість одного  «бебі-боксу» – 5 700 гривень та для молодих батьків він є безкоштовним. Перелік необхідних речей в ньому цьогоріч розширили і покращили. Тут не тільки  одяг для новонароджених, засоби гігієни, підгузки, іграшки, пелюшки, рушнички, матрац та ковдра, а ще й  розвиваючий килимок та демісезонний комбінезон –трансформер.

У подружжя Кондратенків декілька днів тому  народилася друга дитина – крихітка Аліса. “Бебі-бокс” для сім’ї нині  в нагоді, бо містить в собі найнеобхідніші речі. На перші півроку життя  маленька Аліса відтепер  всім забезпечена.

У пологовому будинку кажуть, матусям, які народили дитинку під час відсутності «пакунків-малюка»  і  не встигли їх отримати, засмучуватися не слід, адже вони  мають змогу забрати свої «бебі-бокси»  у відділах соціального забезпечення за місцем проживання.

У Департаменті  соціальної політики Чернігівської міської ради пояснюють, за час відсутності «бебі-боксів» у пологових будинках Чернігова,  установа видала матусям 111 пакунків малюка. Крім того, замість коробки з найнеобхіднішим  можлива  грошова компенсація. Розмір цієї грошової компенсації становить 3 прожиткових мінімумів  для дитини до 6-річного віку, на сьогодні – це  5763 гривні. Грошову компенсацію в обласному центрі отримали 56 осіб.

Нагадаємо, програму одноразової натуральної допомоги при народженні дитини «Пакунок малюка»  запроваджено у 2018 році. У липні   2020 року кабмін замінив «пакунок малюка» одноразовою грошовою виплатою. Нині ж  практику дарування  дитячих наборів відновили.