Факт-новини: оперативні сюжети

Озеленення Чернігова. На яких вулицях міста з’являться молоді дерева?

Featured Video Play Icon

Озеленення Чернігова цієї весни продовжиться. Відповідна тендерна процедура уже оголошена. На це місто планує витратити понад 47,5 мільйонів гривень. Зеленбудівці уже розробили відповідний план з висадки дерев. На ньому чітко визначена кількість саджанців та їх сорти.

На проспекті Перемоги підсадять липи, а на Рокоссовського 20 кленів. А на прибудинкові території пересадять саджанці, які раніше на суботнику висадили вздовж вулиці Берегової. Це буде безкоштовний посадковий матеріал.

На Береговій розмістять близько 150 нових дерев за визначеними стандартами з інтервалом 7-8 метрів. А на пляжі ” Золотий берег” продовжать висаджувати верби.Цьогоріч їх буде 25 . Ці дерева стійкі до розливів води і впишуться в прибережну смугу. У житловому масиві комплексна програма озеленення йде паралельно з ремонтом доріг та тротуарів.

На осінь планують оновлення майбутнього мініскверу навпроти Елецького монастиря на вулиці Князя Чорного. Цей проєкт буде реалізований у співфінансуванні з бізнесом.

Близько півсотні дерев висадять і в сквері Богдана Хмельницького: навколо памятника, вздовж тротуарів та біля лавочок. Це дозволить освіжити цю паркову зону. Є також плани і щодо озеленення території Валу.

Програма озеленення реалізується уже не перший рік. Її мета, за словами Владислава Атрошенка, зберегти за Черніговом імідж міста – саду. Нагадаємо, тільки минулої осені висадили близько півтисячі нових дерев. Липи на Мстиславській та Гетьмана Полуботка, клени та європейські липи на Шевченка та Рокоссовського, 35 сортових кленів у двох міні- скверах на 5-тикутах, 50 магнолій біля Палацу урочистих подій . Усі саджанці з обхватом стовбура 20-25 см, висотою до 6 метрів та віком до 10 років.