Факт-новини: оперативні сюжети

” Освіта. Чернігів. 30″: Серпнева педагогічна конференція

Featured Video Play Icon

Ті , хто 30 років тому отримували дипломи про середню освіту, вже стали батьками і навчають своїх дітей у новій українській школі.” Освіта. Чернігів. 30″ – саме під таким гаслом проходила цьогорічна серпнева конференція педагогічних працівників міста. Тож батькам та освітянам є що згадати і з чим порівняти. Ось конкретна історія. Завідувачка дитячого садочка №2 Ганна Бакуменко задоволена тим, що у її закладі замінили усі вікна та вхідні двері.Відремонтували майданчик та зробили нове вуличне освітлення. Такі ж позитивні зміни відбулися і у її колег.

За цей час у закладах освіти відбулася велика трансформація. Якщо раніше школи утримувалися та ремонтувалися коштом батьків, в останні 5 років це вже не практикується. На ремонт та оновлення навчальних закладів місто витрачає значні кошти.Наразі всі школи мають сучасні комп”ютерні класи та інше мультимедійне обладнання. З`явилися кабінети робототехніки , а на уроках фізики та хімії відтепер будуть робити не бачені до цього досліди. Так, у 35 – й школі створили спеціалізовані кабінети географії та фізики. Тож директорка закладу сподівається , що цього року діти будуть навчатися очно і зможуть себе проявити.

У великій залі чернігівської міської ради уся педагогічна еліта Чернігова. Зібралися аби оцінити зроблене та обговорити виклики сьогодення.

Гідну зарплату педагогам , особливо початківцям мають забезпечити відповідні зміни до Закону про освіту, – впевнений Василь Білогура. У свою чергу, міський голова Владислав Атрошенко у своєму програмному виступі на конференції окреслив низку інших викликів , які постали перед Черніговом.

На серпневій конференції працівникам закладів освіти Чернігова вручили почесні дипломи, грамоти на нагороди. А також, подивилися фільм «Освіта. Чернігів. 30: виклики та позитивні зміни» де окреслено зроблені за цей час перетворення.

Нагадаємо, цього року на реалізацію концепції «Нової української школи» витратили понад 12 млн грн, це майже на 3 мільйони більше ніж минулоріч. За кошти субвенції з державного бюджету завершено капітальний ремонт предметних кабінетів та придбане обладнання для 6 кабінетів , а для 16 закладів закупили сучасне обладнання для предметних кабінетів. В 11 школах зробили капітальний ремонт ігрових та спортивних майданчиків. Завершили капітальний ремонт басейну колегіуму №11, дошкільного закладу №77