Факт-новини: оперативні сюжети

Останній уїк-енд перед посиленим карантином

Featured Video Play Icon

Вже з понеділка 5-го квітня у Чернігові посиляться карантинні обмеження. Громадський транспорт працюватиме лише за спецперепустками, закриються кінотеатри, школи повністю перейдуть на дистанційне навчання. Таке рішення ухвалили у п’ятницю в міській раді на засіданні комісії ТЕБ та НС і виконавчого комітету.  Доволі близько до закриття опинилися продовольчі ринки – за дорученням міського голови з ранку суботи до них вирушили групи контролюючих. Держпродспождивслужба, муніципальна варта і поліція перевіряють дотримання протиепідемічних правил. Якщо буде виявлено багато порушень – ринки закриють теж.

Як повідомив заступник начальника Чернігівського управління Держпродспоживслужби Павло Моргацький, на Центральному ринку подекуди  порушується масочний режим і спостерігається у павільйонах скупчення людей біля окремих торгівельних точок.

Припинять роботу з понеділка і кав’ярні. Про компенсацію за період простоювання їхні працівники поки не чули.

Посиленні карантинні обмеження міська рада ввела через те, що медичні заклади впритул наблизилися до межі своїх можливостей з прийому та лікування пацієнтів з COVID-19.

Варто нагадати, що перепустки для проїзду у громадському транспорті видає міська рада за зверненнями підприємств.