Факт-новини: оперативні сюжети

“Остання Гавань”

Featured Video Play Icon

 18 лютого на сцені Чернігівського обласного молодіжного театру – передпрем’єрний показ вистави українського актора та режисера Євгенія Сидоренка.

  Євгеній Сидоренко, режисер-постановник вистави “Остання Гавань”:

«Звичайно, кожен вирішить для себе, про що ця вистава, але для мене як для режисера тут дуже цікава є тема обдуманої самотності людини, тобто виваженої вивіреної самотності. Самотність як акт переосмислення свого життя. Про чистоту душі, про поезію душі. Я кажу загальними фразами, але це те, чого в нашому житті реальному не вистачає. Відвертість, кохання». 

8 героїв  сидять, потягуючи напої, в нічному барі на березі океану. Усі події розгортаються навколо головної героїні Леони, котру грає Мирослава Витряховська. Леона  –  відверта, брутальна, але чесна і порядна людина. Євгеній Сидоренко каже, «вона знає смак краси в житті, і цей смак, красу хоче показати всім присутнім в барі».

На відміну від інших персонажів, які лише кажуть про красу, Леона  єдина, хто вирішує щось в своєму житті.

  Мирослава Витряховська, акторка Чернігівського обласного молодіжного театру:

«Вона   розуміє, що таке честь, повага, кохання, прив’язаність, піклування. Вона захищає людей. Так, вона бунтарка, якщо її принижують,  а її в цій ситуації принизили. Леона не може це перенести , і я  так само. Це абсолютна споріднена моя роль».

 Найприємнішою для Євгенія Сидоренка  була співпраця з акторами, коли сам процес постановки спектаклю приніс більше задоволення, аніж результат. Прем’єрну виставу “Остання гавань” глядачі зможуть побачити вже 19 лютого.