ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Осередок культури та підтримки: чернігівська студія сучасного танцю «Broadway» відсвяткувала ювілей

Featured Video Play Icon

Коли ти виступаєш, ти даруєш людям позитив і сам це отримуєш, – каже Меланія, вихованка студії сучасного танцю «Broadway».

Осередок культури та взаємопідтримки, де не лише навчають пластичними та ритмічними рухами, а й допомагають молодому поколінню долати життєві труднощі через мистецтво. Чернігівська студія сучасного танцю «Broadway» святкує 20-річчя. Починаючи з 2004-го, колектив бере активну участь у різноманітних заходах, телешоу та концертах як у рідному місті, так і по всій Україні.

– 20 років. Ми дожили до цього часу. І студія оживає, діти оживають. Я радію тому, що приходять нові й бажають розвиватися, танцювати разом із нами в нашій танцювальній родині. Спочатку ми стали зразковим колективом, потім ми стали народним художнім колективом. Це найвища сходинка. Але найголовніші здобутки — це те, що діти щасливі, – зазначила керівниця студії сучасного танцю «Broadway» Тетяна Слободська-Кислиця.

За два десятиріччя студія виховала понад 3000 учнів та учениць, багато з них пройшли шлях від танцівників до тренерів. Наразі в «Broadway» займається 170 дітей. Хтось танцює майже 10 років, а хтось лише починає свій шлях. Однак усі в один голос кажуть: тут не просто колектив, а родина.

Велика родина, у якій усі дружать та спілкуються, – сказала вихованка студії сучасного танцю «Broadway» Віка.

Тут велика дружня сім’я, тут дуже старанні тренери, дуже дружні мої однолітки. Взагалі дуже крута команда. У «Broadway» мене дуже багато навчили, як танцювати, так і, неодмінно, спілкуватися. «Broadway» в моєму серденьку, – додала вихованка студії сучасного танцю Ангеліна.

Я сама з багатодітної родини. Я з родини вчителів. Батьки нас виховували в любові один до одного, підтримці. І це, напевно, у генах передалося мені. І я дуже щаслива, що кажуть, що ми танцювальна родина. Просто я їх усіх люблю. Якщо щось трапляється, я їх підтримую. І я дуже щаслива, коли вони до мене звертаються за порадою. Я сама мама, і для мене всі бродвейці — це ще мої одні діти, – підкреслила керівниця студії сучасного танцю «Broadway» Тетяна Слободська-Кислиця.

Повномасштабне вторгнення рф змінило життя кожного й кожної. Студія «Broadway» також зіткнулася з непростими викликами, зокрема, унаслідок обстрілів був значно пошкоджений один із філіалів у 20-й школі, а сам колектив став місцем підтримки та розради для вихованців, у багатьох із яких війна забрала найцінніше.

У колективі зараз займаються діти, батьки, яких загинули, батьки, які в полоні. Є такі… Коли вони приходять на заняття, мені здається, як тільки вони переступають поріг нашого залу, вони просто забувають про всі свої турботи. І я гадаю, що саме танок, саме заняття в колективі, у родині, робить таке чарівне дійство, що вони забувають про всі свої проблеми. Я дуже вдячна всім воїнам, усім захисникам і захисницям, які захищають нашу країну, бо якщо б не вони, то наразі ми не мали б змоги займатися, – зауважила Тетяна Слободська-Кислиця.

Та попри все «Broadway» живе та працює, розширюючи творчі горизонти. Суботнього вечора в Міському палаці культури зібралося чимало глядачів — як шанувальників творчості колективу, так і випускників та батьків нинішніх вихованців та вихованок. На великому ювілейному концерті згадали творчий шлях колективу, а «бродвейці» продемонстрували свої таланти в найкращих за 20 років та зовсім нових танцювальних постановках. Зокрема, для чотирирічної Поліни це — перший виступ на великій сцені.

«Broadway» — це мої спогади юності, коли «Broadway» тільки з’являвся. Я пам’ятаю, я навчалася тоді, і в мене не було змоги піти на танці. Тепер я віддала свою дитину, нарешті, – розповіла мама вихованки студії сучасного танцю «Broadway» Анастасія.

Велика пошана й подяка колективу за те, що в такий складний час, як у нас сьогодні, під час дуже масштабних і дуже неприємних подій, які відбуваються в нашій державі, люди знаходять час, добре слово, знаходять наснагу й натхнення, та допомагають нашим дітям, – зазначила мама вихованки студії сучасного танцю «Broadway» Ольга.

Відтак культура й мистецтво є важливою частиною нашого життя навіть у найважчі часи, а завдяки невтомній праці колективу діти мають можливість забути про свої турботи і просто насолоджуватися танцем.