НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Оперативно про важливе

Featured Video Play Icon

Представили нового керівника другої  міської  лікарні. Привітали з призначенням та поставили першочергові завдання Владиславу Кухарю. Так розпочалася ранкова нарада у Чернігівській міській раді  16 жовтня.

 А далі знову до медичних проблем.  Владислав КУХАР доповів про загальну ситуацію щодо COVID у Чернігові.

  • Всього захворіло – 19721 , вперше – 35, одужало – 697. У стаціонарі – 167 пацієнтів. В ЧМЛ №2 – 98, в ЧМЛ №3 – 71 особа. Під ШВЛ – четверо. Отримують кисень у ЧМЛ №2 – 22, у ЧМЛ №3 – 46 осіб. Із пневмонією – 300. Амбулаторно лікується  – 837. З них, симптоми ГРВі  у 636 , безсимптомно протікає  у 56,  з пневмонією – 139 чернігівців , – проінформував Владислав Кухар.

При цьому у Чернігові  вже працюють над тим аби збільшити кількість «ковідних» ліжко – місць у лікарнях. Додатково  60-т відкриють у ЧМЛ №3 і 90, після підписання  пакету з НСЗУ, у ЧМЛ №1. Тож загальну кількість  ліжок для пацієнтів з коронавірусом у Чернігові  планують довести до чотирьох сотень, – повідомив Владислав Атрошенко і дав відповідні доручення щодо забезпечення ефективного лікування пацієнтів з   COVID.

 Щодо наявності  медикаментів , які передбачені пакетом НСЗУ, вони  мають надаватися безкоштовно,  а медичні заклади  замовляти їх завчасно і з певним запасом. При цьому це стосується лише тих пацієнтів , що лікуються у стаціонарі. Решта  – купує ліки власним коштом. При цьому  термін перебування у стаціонарі будуть скорочувати через велику завантаженість відділень.

Владислав Атрошенко наголошує , що наразі немає ніякої паніки . Лікарі вже розуміють як лікувати, а люди знають , що потрібно для того аби не ризикувати. Віднесення Чернігова  до “червоної зони”, на його думку, не зовсім відповідає дійсності. Загальна статистика перемішана з цифрами по області і не об`єктивна. При цьому  у Чернігові  вводяться певні обмеження. На годину скорочується робота закладів громадського харчування. Транспорт  та малий бізнес поки що працюватимуть у звичному режимі.

 Школярі пішли на канікули. По їх закінченню будуть визначатися , як навчатися далі. Дитячі садочки працюють  з дотриманням усіх карантинних обмежень, – повідомив Владислав Атрошенко.