Факт-новини: оперативні сюжети

Опалювальний сезон. Скільки мешканці регіону заборгували за тепло?

Featured Video Play Icon

Усі будинки, які обслуговують теплогенеруючі компанії у Чернігові, з теплом та гарячою водою. Аварійні ситуації, які виникали на окремих вулицях, оперативно ліквідовані, – повідомив на нараді у муніципалітеті заступник Чернігівського міського голови Віктор Геращенко.

У першу чергу це стосується Чернігівської ТЕЦ. Як поінформував її керівник, з грудня за відсутності вугілля підприємство працювало на газу, у січні для населення використано 6,5 млн. кубів газу. Як результат, попередні збитки за два місяці складуть до ста мільйонів гривень. На сьогодні офіційно погодженого механізму компенсації орендаторам комунального майна різниці у тарифах для населення міська рада досі не отримала.

Звернення господарюючих суб’єктів до суду – це один із механізмів для виплати відшкодувань різниці у тарифах для населення з бюджету. Але на швидке рішення феміди тут сподіватися не варто, – акцентував Владислав Атрошенко.

Крім цього, бюджетні та державні підприємства обласного підпорядкування теж мають чималі борги за послуги з теплопостачання і це несе серйозні проблеми для бюджету.

Борги населення за спожиті послуги теж зростають. У грудні 2021 року жителі області за постачання теплової енергії та гарячої води заборгували майже 386 мільйонів, – інформує Головне управління статистики у Чернігівській області.