НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Обвалений гуртожиток у Чернігові відремонтують

Featured Video Play Icon

Гуртожиток по вулиці Попудренка, 16 відремонтують. Відповідне доручення дав міський голова Владислав Атрошенко 20 червня під час оперативної наради у муніципалітеті. Нагадаємо, аварія сталася у грудні 2016 року. Минув час, але й досі не знайшлося інвестора, який зголосився взятися за будівництво нового житла для його мешканців.

Приватні забудовники не бачать для себе комерційної вигоди у зведенні нового будинку на місці напівзруйнованого гуртожитку з приватними квартирами. За словами міського голови, все, що залишається робити в цій ситуації – ремонтувати споруду коштом чернігівських платників податків.

Владислав Атрошенко наголосив на тому, що це буде перший і останній ремонт приватної власності у Чернігові коштом міського бюджету. При цьому знайти компанію, яка візьметься за цю роботу теж буде непросто, акцентував мер.

Наразі йде підготовка кошторису, який має пройти експертизу. Після чого розпочнеться його капітальний ремонт. Додамо, 12 грудня 2016 року через обвал стіни у гуртожитку на Попудренка,16 семеро людей травмувалися, загинула 25- річна дівчина.Тоді обвалилося чотири поверхи, зруйновано 8 квартир з торцевої стіни будинку. 180 його мешканців виселили і розмістили у гуртожитках інших організацій. Поки тривали суди будівля була під арештом. Її не дозволяли ремонтувати. У службовій недбалості , що призвела до обвалу будинку звинуватили тодішнього керівника КП «Новозаводське». В’ячеслава Ніколенка засудили до 4 років позбавлення волі умовно. Крім цього він має виплатити по 50 тисяч 33 потерпілим від руйнації будинку.