ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Обрання в.о., замінування та 8 питань – перша сесія без обраного мера

Featured Video Play Icon

Перша сесія без обраного Черніговом міського голови, під головуванням секретаря та відтепер тимчасово – виконуючого обов’язки очільника міста. Норма закону щодо переходу відповідних повноважень до секретаря міської ради набрала юридичної сили ще від моменту ухвалення апеляційним судом рішення про відсторонення Владислава Атрошенка на рік від посади, і на засіданні, 9 лютого, депутати та депутатки затвердили це ще й процедурно, аби підпис Олександра Ломако вважався правомірним як керівника громади для всіх органів. Два розглянутих питання – і в сесії оголошується перерва через повідомлення про замінування. Вкотре від початку робочого тижня.

Щойно поступила інформація від представників правоохоронних органів. Третій день поспіль міську раду у нас мінують, останній раз до цього це було 5 грудня 2015 року, це був перший день нашої роботи. Вимагають провести тимчасову евакуацію, щоб приміщення було оглянуте спеціалістами, – повідомив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Перевірка спеціальними службами жодних вибухонебезпечних предметів не виявила і інформацію не підтвердила, засідання відновили після майже трьох годин вимушеної паузи. Далі на обговоренні поточні коригування бюджету, технічні питання та зміни до програми підтримки родин загиблих чи померлих захисників і захисниць України. Так, ними передбачається пропорційний розподіл коштів між членами сім’ї, якщо всередині родини є суперечності, можливість виділяти допомогу тим бійцям, які з тих чи інших причин не були прописані в Чернігові, однак жили тут, працювали і на момент загибелі їхні рідні були тут зареєстровані, а також внутрішньо переміщеним – це буде справедливо по відношенню до наших героїв, йшлося на сесії.

-Сьогодні відбулася позачергова сесія міської ради, депутати злагоджено, практично одноголосно, проголосували всі питання порядку денного. Її причина, я думаю, всім зрозуміла: після рішення Яворівського і Львівського апеляційного судів, які, я вважаю, як і більшість чернігівців, несправедливими, і це рішення, які проти Чернігова і чернігівців, але ми мали прийняти певні так скажемо процедурні питання, ми їх прийняли. Хочу сказати, що попри це, місто продовжує працювати, функціонувати, – поінформував Олександр Ломако.

Виконуючий обов’язки міського голови зазначив, що незважаючи на відсутність Владислава Атрошенка та намагання ворога зламати нашу оборону, дестабілізувати ситуацію всередині країни та посіяти паніку тими ж фіктивними замінуваннями, які йдуть із країни-агресора чи на її замовлення, кожен залишається на своєму місці, працюють усі структурні підрозділи та комунальні підприємства і вирішуються всі питання життєдіяльності Чернігова.

Сьогодні ми не забуваємо, що в країні йде війна, і міська влада готова співпрацювати і підставляти плече Збройним силам України і сприяти підвищенню обороноздатності міста, це наш головний пріоритет. Також наші головні пріоритети – це стабільне функціонування міста, це незмінність курсу його розвитку, і відновлення та розвиток Чернігова, – наголосив Олександр Ломако.

 Це обов’язок депутатів та керівництва міста перед виборцями, і в умовах діяльності без міського голови вони вбачають у цьому ще більшу свою відповідальність, наголосив Олександр Ломако.