НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Облаштування контактної мережі: у Чернігові готуються запустити новий тролейбусний маршрут

Featured Video Play Icon

На перетині вулиць Толстого та Мазепи у Чернігові триває облаштування контактної мережі, необхідної для роботи електротранспорту. Під час російського вторгнення ця лінія сильно постраждала, подекуди дроти лежали просто на землі. Протягом жовтня працівники ЧТУ монтували кронштейни звідси і до Круга, а тепер фахівці КП “Міськсвітло” встановлюють нові бетонні опори, які слугуватимуть як для вуличного освітлення, так і для контактної мережі.

Ділянку дороги на перетині двох вулиць попередньо розширили, щоб дати змогу тролейбусам повертати з Толстого на Мазепи праворуч. Раніше вони їздили лише у бік КСК. Рух автомобілів тут вже відкритий, триває облаштування тротуару. Після завершення необхідних робіт ЧТУ планує запустити цією ділянкою новий тролейбусний маршрут, який об’єднає елементи нинішнього 6-го та “старого” 8-го.

Враховуючи ситуацію з енергопостачанням в Україні, було внесено зміни у роботу електротранспорту у Чернігові. На сьогодні діє шість маршрутів, але поменшало техніки на лініях.

За словами Руслана Ємця, початковий кошторис робіт на вулиці Мазепи складав приблизно 5 мільйонів гривень, але завдяки допомозі благодійників його вдалося скоротити на 30 відсотків, полегшивши відповідно і навантаження на міський бюджет. За сприятливих погодних умов відновлення контактної мережі буде завершене до кінця листопада/початку грудня.