ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Новий сервіс в кабінеті страхувальника ПФУ: що потрібно знати?

Featured Video Play Icon

Для роботодавців, у яких працюють особи, що мають підстави для бронювання, на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України в кабінеті страхувальника  відкрито новий сервіс.  Сюди  необхідно буде оперативно  вносити відомості про трудові відносини з працівниками. Особливо у Пенсійному фонді звертають увагу на такі критично важливі пункти.

Це прийняття на роботу, переведення на іншу посаду і звільнення.  Це обов’язково, що треба зазначати. Воно має часові обмеження.  Інформація має бути оперативно занесена, тому що на наступний день  – це остання можливість подати.  Якщо вже буде втрачено час, то внести ці дані не буде можливості.   Це далі може вплинути на електронне бронювання безпосередньо того працівника, якого, наприклад, взяли на роботу, – пояснив начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів ГУ ПФУ в області Олексій Сорокін.

Переведення на іншу роботу також  впливає на бронювання, каже Олексій Сорокін. Якщо людина звільняється, то бронювання скасовуються.  Всі персональні дані мають бути занесені на сервіс не тільки оперативно, але й без помилок,  адже виправити їх після відправлення буде неможливо. Постанова Кабміну №650, яка регламентує питання бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану, вступила в дію з 8 червня. Саме з цього періоду і необхідно вносити дані, зазначають у Пенсійному фонді.

Це йде накопичення реєстру. Електронне бронювання передбачається через Дію. Але використання інформації буде безпосередньо з реєстру застрахованих осіб Пенсійного фонду, – зазначив Олексій Сорокін.

Наразі тривають технічні роботи для забезпечення виконання Постанови з боку ПФУ,  роботодавцям треба бути готовими подавати необхідні відомості у визначені законодавством терміни. Для консультацій  в управлінні пенсійного фонду працює гаряча телефонна лінія.