Новини

Новий рік вже крокує планетою. 2022 – зустріли островитяни

Першими Новий рік зустрічають мешканці острова Кірітіматі, що входить до складу островів Різдва (Республіка Кірібаті), а також жителі міста Нукуалофа (столиця Королівства Тонга). Обидва місця розташовані в Океанії. Тут Новий рік настає 31 грудня о 12:00 за київським часом.

За 15 хвилин до святкування Нового року підключається острів Чатем (Нова Зеландія). Цей острів віддалений від основних островів Нової Зеландії, знаходиться в спеціальному часовому поясі.

Через годину після Кірібаті (+1.00) Новий рік зустрічають мешканці Нової Зеландії і полярники з Південного полюса в Антарктиді.

Вже через 12 годин після початку 2022 року на островах Кірибаті, його зустручатимуть в Україні. Одночасно з нами свято відзначають Греція, Туреччина, Румунія і Фінляндія.

До Центральної та Західної Європи Новий рік дійде вже через годину, а до Великобританії та Португалії – через дві години після Києва.

Наступні в послідовності – Північна і Південна Америки. Так, о 4:00 1 січня за київським часом Новий рік почнеться в Бразилії, а о 5:30 – у Канаді (на самому східному острові Ньюфаундленд).

У Вашингтоні, Нью-Йорку і Оттаві 2022 рік настане о 7:00 за Києвом.  Останніми, хто зустріне 2022 рік, будуть острови Самоа та Американське Самоа. Новий рік тут почнеться о 13:00 1 січня за київським часом.