Факт-новини: оперативні сюжети

Новий лоток – порятунок від підтоплень

Featured Video Play Icon

Триває будівництво лотка для водовідведення у Чорториївському яру – місцевості у Чернігові неподалік 11-го колегіуму, між проспектом Миру та Стрижнем. Тут проходить рівчак, по якому дощова вода мала б стікати у річку, але він старий, вузький і засмічений, тому навколишні будинки часто підтоплює.

Хід робіт перевірив Чернігівський міський голова.  Владислав Атрошенко пояснив, що будівництво лотка почали ближче до Стрижня, бо так безпечніше. Далі роботи будуть проводити на території гаражного кооперативу. Мер зазначив, що там є кілька незаконних споруд і їхнім власникам бажано б оперативно їх прибрати. Після цього новий дренаж під’єднають до існуючої зливової каналізації і перенесуть роботи на вулицю Декабристів.

За час роботи на цій ділянці новий лоток уже кілька разів випробовувала на міцність стихія – і він встояв. Прокладання такої довгої дренажної системи, та ще й у складному рельєфі – справа непроста і недешева, але по завершенню проєкту має зникнути давня проблема підтоплення цілого ряду вулиць. Наразі реконструкція каналізаційного колектору і будівництво нового лотка обійшлася міському бюджету   більш ніж у 40 мільйонів гривень.